Fledderus aan de champagne na Doan-deal: 'Kan zeggen dat we er heel blij mee zijn'

Fledderus aan de champagne na Doan-deal: 'Kan zeggen dat we er heel blij mee zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 om 23:38di 27-08-2019 om 23:38

Mark-Jan Fledderus is content met de overstap van Ritsu Doan naar PSV. De technisch directeur van FC Groningen is blij dat het rond is en heeft naar aanleiding van de onderhandelingen een fles champagne open getrokken.

Samen met Wouter Gudde, de nieuwe algemeen directeur in Groningen, voerde Fledderus voor het eerst onderhandelingen over bedragen rond de tien miljoen euro. "We hebben een hard spel gespeeld", vertelt Fledderus tegenover RTV Noord. "Soms leken we dichtbij te zijn en soms ook weer niet. Het was een mooi, interessant spel, maar ook enorm zwaar. Mijn vrouw is in ieder geval blij dat het rond is, en we hebben daarom maar een fles champagne opengetrokken."

"We zijn continu bezig geweest om te kijken hoe we dit nu het beste konden aanpakken", gaat de technische man van de Groningers verder. "We wilden het transferbedrag voor Groningen maximaliseren, en ons gevoel zegt dat we het beste eruit hebben gehaald. We gaan dit proces ook evalueren om hier in het vervolg weer beter van te worden."

De transfersom die Groningen ontvangt blijft onduidelijk, maar Fledderus kijkt met een glimlach naar de bankrekening. "Over bedragen wil ik niks kwijt, maar ik kan zeggen dat we er heel blij mee zijn. Het is natuurlijk jammer dat we zo'n goede speler moeten laten gaan, maar wij weten ook dat het zo werkt bij een club als FC Groningen. Onze taak is het dan om er zoveel mogelijk uit te halen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws