Update: 'Locadia-deal op komst: donderdag medische keuring in Duitsland'

Update: 'Locadia-deal op komst: donderdag medische keuring in Duitsland'

29-08-2019 13:52 Laatste update: 13:51
21

TSG Hoffenheim en Alfred Schreuder gaan Jürgen Locadia verlossen van een 'schier uitzichtloze situatie' in Engeland. De Nederlandse spits van Brighton & Hove Albion verkast op huurbasis naar de Bundesliga, weet De Telegraaf. 

Dinsdagavond slingerde het Algemeen Dagblad al het gerucht over Locadia en Hoffenheim de wereld in. De Telegraaf komt een dag later met de bevestiging: de 25-jarige spits wordt inderdaad voor een jaar gehuurd. Naar verwachting is er sprake van een optie tot koop. 

Wedden

Meer odds

Locadia maakte in januari 2018 voor ongeveer 17 miljoen euro de overstap van PSV naar Brighton. Onder toenmalig manager Chris Hughton wist hij nooit uit te groeien tot een onbetwiste, belangrijke basiskracht. Locadia pendelde veelal tussen bank en basis. In 2018/19, zijn eerste volledige seizoen in de Premier League, kwam de rechtspoot tot 26 competitieduels en twee doelpunten. Graham Potter, de opvolger van Hughton, geeft momenteel de voorkeur aan anderen. 

Met Schreuder, sinds deze zomer trainer van Hoffenheim, treft Locadia in Duitsland een landgenoot. Bij Hoffenheim staat ook Joshua Brenet onder contract. Locadia speelde met de back samen in Eindhoven. 

Update 29/8 13.52: De overstap van Locadia naar Hoffenheim komt dichterbij. Het ANP meldt dat de spits van Brighton donderdag een medische keuring ondergaat. Mogelijk wordt hij later op de dag - en anders morgen - gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever. Ook Kasper Dolberg werd deze zomer gelinkt aan de club van trainer Alfred Schreuder. De Deen heeft inmiddels bij OGC Nice getekend.