Update: Cambuur heeft Nieuwpoort binnen 'en wacht op Feyenoorder Summerville'

Update: Cambuur heeft Nieuwpoort binnen 'en wacht op Feyenoorder Summerville'

28-08-2019 08:16 Laatste update: 11:09
52

Voor SC Cambuur breken drukke tijden aan: de Leeuwarders willen hun selectie nog flink versterken tijdens de laatste dagen van de transferzomer. Cambuur haalde deze zomer al dertien (!) spelers binnen, Sven Nieuwpoort moet nummer veertien worden.

De 26-jarige verdediger speelde vorig seizoen bij De Graafschap, maar zit sinds de degradatie van De Superboeren zonder club. Waar broer Lars – eveneens transfervrij per 1 juli – koos voor RKC Waalwijk, gaat Sven Nieuwpoort zich verbinden aan SC Cambuur, weet de Leeuwarder Courant. Technisch manager Foeke Booy gaat tegenover de ochtendkrant niet in op namen, maar bevestigt dat er een 'rechtsbenige speler met ervaring en lengte' in aantocht is. Nieuwpoort zal waarschijnlijk woensdag al gepresenteerd worden in Leeuwarden.

Cambuur hoopt ook op de komst van Feyenoord-talent Crysencio Summerville. "De bal ligt nu bij Feyenoord. Wat ons betreft staat het sein op groen, Summerville is zeer welkom", liet Booy op 20 augustus weten. Acht dagen later is er echter nog steeds geen witte rook. "Wij hebben de regie hierin niet, maar hebben nog steeds goed contact met Feyenoord. Alle belangen moeten kloppen, voor de clubs en voor de speler", aldus Booy, die echter optimistisch gestemd is. "Soms gaat het snel en soms duurt het wat langer. Maar wij hebben dat geduld wel."

De nummer twaalf van het nog prille Keuken Kampioen Divisie-seizoen wil ook nog een controleur binnenhalen: die zoektocht lijkt iets moeizamer te verlopen. De komst van Manchester City-talent Claudio Gomes leek al in kannen en kruiken, maar de jeugdinternational van Frankrijk bedankte zelf voor een verblijf in Leeuwarden. Ook FC Utrecht-Duitser Rico Strieder lijkt niet haalbaar. "Hij kreeg op een gegeven moment toch speelminuten bij zijn club, dan wordt het lastig", besluit Booy in gesprek met de LC.

Update 11.09: Cambuur heeft Sven Nieuwpoort alvast binnen, laat men weten via de officiële kanalen. De 26-jarige verdediger heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan de ploeg van trainer Henk de Jong. De Leeuwarders zitten nog steeds in de wachtkamer voor Feyenoord-talent Crysencio Summerville.