'Sánchez al onderweg naar Milaan: Man U blijft 240 duizend per week doorbetalen'

'Sánchez al onderweg naar Milaan: Man U blijft 240 duizend per week doorbetalen'

28-08-2019 08:40 Laatste update: 12:31
34

Het uiterst ongelukkige huwelijk tussen Manchester United en Alexis Sánchez zal deze week tijdelijk beëindigd worden. Diverse media melden dat de Chileense grootverdiener op weg is naar Internazionale.

De dertigjarige Chileen zal voor één seizoen gehuurd worden van Manchester United, waar hij nog vastligt tot medio 2022. Volgens Sky Sports arriveert Sánchez donderdag in Milaan en zal hij zijn medische keuring ondergaan. Internazionale gaat een deel van Sánchez' astronomische Manchester United-loon voor zijn rekening nemen. De BBC en The Guardian berichten dat het om een bedrag van circa 190 duizend euro per week gaat. The Mancunians blijven de overige 240 duizend euro per week 'gewoon' doorbetalen dit seizoen.

Sánchez werd in januari 2018 met veel tromgeroffel onthaald, maar zijn verblijf op Old Trafford is uitgelopen op één grote teleurstelling: dit seizoen hij zelfs niet één keer in actie kwam namens The Red Devils. De Chileen zal terugkeren op vertrouwde grond: tussen 2008 en 2011 kwam hij namens Udinese uit in de Serie A, alvorens gescout te worden door FC Barcelona.