'Ajax heeft punt bereikt dat ze dachten van: dat gaat hem niet meer worden'

'Ajax heeft punt bereikt dat ze dachten van: dat gaat hem niet meer worden'

29-08-2019 10:50
75

Dick Advocaat heeft Kasper Dolberg nog niet helemaal opgegeven, maar heeft zich wel verwonderd over het verval van de Deen bij Ajax de laatste seizoenen. Dolberg zat woensdagavond op de tribune bij Nice, de club waar hij Ajax voor gaat verlaten.

"Hij is nog jong hè, 22 jaar", schrijft Advocaat Dolberg nog niet helemaal af in Veronica Inside. "Ik vond hem het eerste jaar geweldig. Toen dacht ik: wat hebben ze nu binnen gehaald. Zó goed. Maar het werd steeds minder."

Tafelgenoot René van der Gijp denkt dat Ajax behoorlijke hoofdpijn heeft gehad van de situatie van Dolberg. "Dacht je nou werkelijk niet dat ze al maanden bij dat Ajax zitten te dubben van: wat moeten we met hem doen? Want het kan wel een topspeler worden natuurlijk, dat dachten wij allemaal. Ajax heeft echt een punt bereikt dat ze dachten van: dat gaat hem niet meer worden."

Dolberg is woensdag medisch gekeurd bij Nice en gaat donderdag voor vijf seizoenen tekenen bij de Franse club. Ajax gaat naar verluidt twintig miljoen euro overhouden aan het vertrek van de spits.