Lewandowski kiest voor Bayern München: Voor mij de beste spits ter wereld

Lewandowski kiest voor Bayern München: "Voor mij de beste spits ter wereld"

29-08-2019 16:24
36

Groot contractnieuws uit Duitsland: Bayern München heeft het contract van Robert Lewandowski verlengd. De Poolse spits ligt nu tot medio 2023 vast in de Allianz Arena.

Het oude contract van Lewandowski liep nog twee jaar door, maar Bayern vond het hoog tijd voor een nieuwe deal. De 31-jarige topspits kwam in 2014 transfervrij over van Borussia Dortmund en scoorde sindsdien 197 keer in 246 officiële wedstrijden. Met dat aantal moet hij alleen Gerd Müller (508) en Karl-Heinz Rummenigge (217) voor zich dulden op de eeuwige topscorerslijst van Bayern.

"Robert is voor mij de beste spits ter wereld", reageert Rummenigge, tegenwoordig voorzitter van Bayern, op de clubsite. "We zijn heel gelukkig dat hij nog heel lang voor onze club blijft spelen."

Ook sportief directeur Hasan Salihamidzic is in zijn nopjes met de contractverlenging van Lewandowski. "Hij heeft zich ontwikkeld tot een leider en is een belangrijke speler voor Bayern, zoals Franck Ribéry en Arjen Robben dat voorheen waren. Ik hoop dat hij zijn ongelooflijke doelpuntenmoyenne een vervolg gaat geven."

Lewandowski zelf: "Bayern is mijn sportieve thuis geworden. We voelen ons als familie ook goed in München. Ik ben ervan overtuigd dat we in de komende jaren nog veel mooie dingen gaan bereiken. Bayern is één van de drie grootste clubs ter wereld en ik ben erg trots om daar deel van uit te maken."