Tadic treft 'goede vriend' in Champions League-groep: 'Ik volgde de club al'

Tadic treft 'goede vriend' in Champions League-groep: 'Ik volgde de club al'

29-08-2019 20:30
66

Chelsea en OSC Lille hebben weinig geheimen voor Dusan Tadic. De Ajax-aanvoerder zag donderdagavond dat de Engelse en Franse club, samen met het Spaanse Valencia, aan Ajax werden gekoppeld bij de loting voor de groepsfase van de Champions League.

"Chelsea ken ik goed", reageert Tadic op de clubsite. "Ik heb jaren tegen ze gespeeld en over het algemeen met Southampton goede resultaten tegen ze geboekt. Ze hebben met Frank Lampard een nieuwe coach en zijn onder hem een nieuwe weg ingeslagen. Het is een goed voetballende ploeg."

Tadic noemt Valencia 'ook een mooie naam om te treffen' en kijkt uit naar het treffen met Lille. Dat is een ploeg die de Serviër toevallig al wat beter kent. "De captain Jose Fonté is een goede vriend van me", zegt Tadic, die bij Southampton samenspeelde met de Portugese verdediger. "Mede door José volgde ik Lille al. Het is een goede ploeg, die vorig seizoen als tweede in de Franse competitie eindigde. Dat zegt wel wat. Ook hebben ze PSG vorig seizoen een keer met 5-1 verslagen."

Tadic ziet geen uitgesproken favoriet in groep H van de Champions League. Hij vindt de loting in elk geval niet zwaarder dan vorig seizoen (Bayern München, Benfica, AEK Athene). "Nee, dat denk ik niet. Vorig seizoen was Bayern heel sterk en hetzelfde geldt voor Benfica. Nu hebben we teams die denk ik aan elkaar gewaagd zullen zijn."