'Dikke vinger' van AZ voor Belgen: 'Onze ouders zitten hier ook gewoon, jammer'

'Dikke vinger' van AZ voor Belgen: 'Onze ouders zitten hier ook gewoon, jammer'

Gepubliceerd: donderdag 29 augustus 2019 om 23:17do 29-08-2019 om 23:17

Laatste update: donderdag 29 augustus 2019 om 23:26do 29-08-2019 om 23:26

AZ trok donderdag na een ongekende thriller tegen Royal Antwerp FC (1-4) aan het langste eind, tot blijdschap van Calvin Stengs. De aanvaller geeft de Belgen een 'dikke vinger'.

De sfeer in Brussel was grimmig, zowel op als naast het veld. De scheidsrechter gaf zeventien kaarten, waaronder twee rode aan Antwerp. "De jongen (Didier Lamkel Ze, red.) die van het veld werd gestuurd stond volgens mij al te filmen: wij gaan Europa in. Dat je het dan omdraait, is heel lekker", reageert Stengs voor de camera van FOX Sports.

"Het was zeker onvriendelijk, van beide kanten. Maar ik vind het ook jammer van het publiek", wijst de AZ'er op het feit dat de Belgische fans voor grote onrust zorgden in de verlenging. "Onze ouders zitten hier ook gewoon, dat is jammer. Maar ik ben blij dat we door zijn. Of ik genoot van de vijandigheid? Als je de 1-2 maakt is het lekker voor die mensen. Dan denk je: dikke vinger, wij zijn door."

Stengs vertolkte tegen Antwerp een beslissende rol door in de 89ste minuut de gelijkmaker te produceren, waardoor AZ een verlenging afdwong. Daarin waren de Alkmaarders, die met twee man meer speelden, duidelijk te sterk: 1-4.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws