Antwerp-speler woest op 'rode' teamgenoten: 'Sorry, dit was heel dom'

Antwerp-speler woest op 'rode' teamgenoten: 'Sorry, dit was heel dom'

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 08:30vr 30-08-2019 om 08:30

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 10:40vr 30-08-2019 om 10:40

Royal Antwerp moest na twee oliedomme rode kaarten toch nog buigen voor AZ in de play-offs van de Europa League. Hoe die rode kaarten tot stand kwamen, zinde Lior Refaelov totaal niet. 

De middenvelder van Antwerp was direct na afloop van de na verlenging verloren wedstrijd (1-4) zeer kritisch op zijn teamgenoten Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé. "Wat er gebeurde noem ik zelfs geen fout. Het is gewoon dom", stelt hij tegenover Sporza. "Van Mbokani verwacht ik dat hij zich veel beter gedraagt met al zijn ervaring. Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer hij voor het laatst een tackle heeft gemaakt de laatste maanden. En dan opeens dat. Het was geen verantwoordelijk gedrag", stelt hij.

Ook Lamkel Zé moet het ontgelden. "Voor Lamkel Zé is het niet de eerste keer dat hij dit soort fouten maakt. Hij is een fantastische speler, maar sorry, dit was heel dom. Dit moeten we onszelf verwijten. Ik verwijt de scheids niets. Ik verwijt het andere team niets. Dit was gewoon dom. We zullen ons mentaal op moeten lappen voor de competitie." 

Refaelov wil de aandacht niet te veel richten op de spelers die Antwerp de groepsfase van de Europa League hebben gekost. "Ik ben heel trots op de spelers die op het veld stonden. (...) Ik heb voor hen geapplaudisseerd in de kleedkamer. Ze hebben zo hard gewerkt. We speelden goed en waren het betere team. Zelfs met tien man. Het is heel pjinlijk om op deze manier te verliezen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws