'NEC schakelt snel en haalt voormalig Willem II-spits als opvolger voor Braken'

'NEC schakelt snel en haalt voormalig Willem II-spits als opvolger voor Braken'

30-08-2019 10:55
44

NEC zal dit seizoen niet met Sven Braken, maar met Etien Velikonja in de punt van de aanval gaan spelen. Dat weet De Gelderlander te melden. De Nijmegenaren willen Velikonja als opvolger van Braken, die naar alle waarschijnlijkheid naar Italië vertrekt.

De Gelderlander schrijft namelijk dat Braken in onderhandeling is met Livorno, dat uitkomt in de Serie B in Italië. NEC is al tot een akkoord gekomen met de Italiaanse club en wacht op Braken, die graag een buitenlandse transfer wil maken. De Maastrichtse spits zit vanavond al niet meer bij de selectie wanneer NEC het thuis opneemt tegen Telstar. Ole Romeny zal zijn vervanger worden in de spits.

Als opvolger van Braken heeft NEC zijn oog laten vallen op Etien Velikonja. De Sloveen stond eerder al onder contract bij Willem II, maar maakte daar mede wegens blessureleed geen indruk. De 30-jarige Velikonja staat op dit moment onder contract bij ND Gorica in zijn vaderland, maar hij laat aan De Gelderlander weten dat er uiterlijk maandag duidelijkheid zal komen over zijn transfer.