Overtuigende start Oranje: monsterzege bij start van EK-kwalificatie

Overtuigende start Oranje: monsterzege bij start van EK-kwalificatie

30-08-2019 19:56 Laatste update: 20:07
35

De Nederlandse vrouwen zijn vrijdag overtuigend begonnen aan de kwalificatiereeks voor het EK 2021. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman boekte een monsterzege op bezoek bij Estland: 0-7.

Een kleine twee maanden na de verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten, moeten de Leeuwinnen de blik vooruit richten. Zonder de geblesseerde Lieke Martens hadden de Leeuwinnen helemaal niets te duchten van Estland, de nummer 99 van de FIFA-ranking. Toch duurde het tot de 27e minuut tot de score werd geopend, mede doordat Jill Roord en Vivianne Miedema het aluminium raakten.

Laatstgenoemde brak met een hard schot de ban en daarna ging het hard. Roord scoorde in de rebound en Sherida Spits schoot een vrije trap binnen. In de tweede helft toonde Spitse opnieuw haar specialiteit door een vrije trap schitterend in de kruising te leggen. Nederland schakelde daarna iets terug, maar het thuisland kon toch niet voorkomen dat de score verder opliep. 

Op aangeven van invaller Shanice van de Sanden trof ook Miedema voor de tweede keer doel. Dominique Bloodworth en Ellen Jansen maakten de zevenklapper compleet. Dinsdag vervolgt de regerend Europees kampioen de kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Turkije in Heerenveen. De andere tegenstanders in Groep A zijn Rusland, Slovenië en Kosovo.