Troost voorzichtig over toptransfer Feyenoord: 'Onduidelijk of het door kan gaan'

Troost voorzichtig over toptransfer Feyenoord: 'Onduidelijk of het door kan gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 20:28vr 30-08-2019 om 20:28

Feyenoord werkt al enige tijd aan de transfer van Marcos Senesi, maar technisch directeur Sjaak Troost weet niet of een deal rondkomt. Dat vertelt hij bij Feyenoord TV.

Onder meer Voetbal International schreef onlangs dat de komst van de 22-jarige verdediger van San Lorenzo in de maak is. Troost is een stuk voorzichtiger. "Daar zijn we mee in gesprek, maar het is nog onduidelijk of het door kan gaan", stelt hij. Senesi moet naar verluidt zo'n zeven miljoen euro kosten en lijkt de laatste grote zomeraankoop van Feyenoord te moeten worden. 'Het potje is bijna leeg', volgens Troost.

De directeur is tevreden over het verloop van de transferperiode. De Rotterdammers wisten onder meer het contract van Steven Berghuis te verlengen, ondanks interesse van PSV. "Dat was een enorme uitdaging, maar ik ben super blij dat we er uit zijn gekomen. Het was een klein beetje met vallen en opstaan. Het mooie vind ik dat je niets gemerkt hebt aan Steven. Hij is niet minder gaan trainen of voetballen. Top."

Ook Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra tekenden bij. Troost kreeg goede signalen in de gesprekken met het tweetal. "Zij kijken heel positief naar de toekomst. Nicolai kijkt al een stap verder en denkt: hé, volgend jaar is het EK. En Jaap (Stam, red.) en ik wilden hem graag behouden. Jaap is van mening dat Nicolai by far zijn spits is. En Jens is een dragende speler. Hij is er altijd, laat het nooit afweten. Ik vind het een typische Feyenoord-speler. Hij kan nog jaren mee."

Feyenoord is bereid om mee te werken aan een vertrek van Jan-Arie van der Heijden en Yassin Ayoub. "We zullen altijd blijven waarderen wat Jan-Arie voor ons heeft gedaan. Daarom vind ik dat zo'n speler door de voordeur een nieuw avontuur moet kunnen aangaan. En dit is het moment voor Jan-Arie, omdat de kans groot is dat hij geen basisspeler is hier", stelt Troost. Ayoub zit in hetzelfde schuitje. "We hebben er begrip voor als hij ook om zich heen kijkt. Voor beide spelers geldt: ze hoeven niet weg, maar ze mogen weg."

Poll

Is Feyenoord sterker uit de transferperiode gekomen?

(2370 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws