Manchester City komt op stoom, late dreun voor Ajax-opponent Chelsea

31-08-2019 17:52 Laatste update: 19:49
16

Manchester City heeft zaterdag een eenvoudige overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola was met 4-0 te sterk voor Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper negentig minuten meedeed.

The Citizens kenden een droomstart voor eigen publiek. Al na twee minuten schoof Kevin De Bruyne de bal in het doel op aangeven van David Silva. Kort voor rust maakte Sergio Agüero er 2-0 van, maar toch was het geen smetteloze eerste helft voor de Premier League-kampioen. Aymeric Laporte moest namelijk per brancard van het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

In de tweede helft werkte City aan het doelsaldo, zonder zich bovenmatig in te spannen. Agüero maakte er na een schitterende aanval op fantastische wijze 3-0 van en in de slotfase gaf de Argentijn de bal mee aan invaller Bernardo Silva, die afrondde. De formatie van Guardiola neemt in elk geval voorlopig de koppositie over van de grote uitdager Liverpool, dat later op de dag op bezoek moet bij Burnley.

Dreun voor Chelsea in slotfase
Chelsea leek op een eenvoudige middag af te stevenen tegen promovendus Sheffield United, maar niets was minder waar. De opponent van Ajax in de groepsfase van de Champions League leidde halverwege met 2-0 door goals van de jonge spits Tammy Abraham. Meteen na de onderbreking bracht Callum Robinson de spanning echter terug op Stamford Bridge. Het werd nog erger voor The Blues: een eigen doelpunt van Kurt Zouma kort voor tijd betekende de 2-2. Het was voor manager Frank Lampard al het derde puntenverlies van het nog prille seizoen.

Vardy grote man bij Leicester
Jamie Vardy had het op zijn heupen bij Leicester City, dat met 3-1 won van Bournemouth. Hij opende de score met een fraaie boogbal van zo'n 25 meter. Na voorbereidend werk van diezelfde Vardy zette Yoeri Tielemans The Foxes opnieuw op voorsprong, nadat Callum Wilson tussendoor gelijk had gemaakt. Na 73 minuten viel de beslissing. Dit keer was Tielemans de aangever en Vardy de afmaker.