LIVE-discussie: Heerenveen-aanwinsten én -captain wissel, Fortuna flink gewijzigd

LIVE-discussie: Heerenveen-aanwinsten én -captain wissel, Fortuna flink gewijzigd

31-08-2019 17:45
15

SC Heerenveen en Fortuna Sittard trappen om 18.30 uur de Eredivisie-zaterdagavond af. De Friezen hopen na remises tegen Feyenoord en FC Twente hun eerste thuiszege te boeken, Fortuna is nog zonder zege tijdens dit prille Eredivisie-seizoen en wonnen op 3 november 2001 voor het laatste van Heerenveen.

Trainer Johnny Jansen heeft niets gewijzigd na de 0- tegen FC Twente. De onlangs vastgelegde Anders Dreyer en Joey Veerman beginnen als reserve, net als de van een blessure teruggekeerde aanvoerder Daniel Höegh.

Fortuna had één weekend vrij, nadat de wedstrijd tegen Ajax werd verplaatst: trainer Sjors Ultee heeft het team in drie van de vier linies gewijzigd ten opzichte van het verloren thuisduel met Willem II. De Zwitser Martin Angha maakt zijn debuut in het hart van de verdediging en dirigeert Grégoire Amiot naar de bank. Jorrit Smeets deed een klein uur mee tegen de Tricolores, maar raakte geblesseerd en wordt vervangen door Adnan Ugur. Bassala Sambou tenslotte maakt zijn basisdebuut, als vervanger van de gepasseerde Rasmus Karjalainen.

De opstellingen:

SC Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Bruijn, Faik, Kongolo; Van Bergen, Odgaard, Ejuke.

Fortuna Sittard: Koselev; Essers, Angha, Ninaj, Pinto; Passlack, Diemers, Ugur; Sambou, Damascan, Ciss.