Cocu weet wéér niet te winnen: zorgen nemen toe na ruime nederlaag Derby

31-08-2019 18:10
66

Phillip Cocu heeft opnieuw een forse tegenslag moeten slikken als manager van Derby County. Op de midweekse uitschakeling in de League Cup tegen Nottingham Forest (3-0) volgde zaterdag een ruime nederlaag tegen Brentford in het Championship: 3-0.

Brentford besliste het duel al in de eerste helft. Bryan Mbeumo en Ollie Watkins sloegen kort na elkaar toe in minuut zeventien en achttien, waarna Watkins vlak voor de pauze ook nog de 3-0 maakte. Derby stond daarmee voor een onmogelijke opgave en slaagde er niet in nog iets aan die achterstand te doen. Cocu wacht daardoor al vijf duels op een overwinning. Hij boekte pas één zege in het Championship.

Derby zakt door de harde nederlaag naar plek negentien met zes punten uit zes duels. De laatste overwinning van The Rams dateert inmiddels van 13 augustus, toen Scunthorpe United (0-1) werd verslagen in de eerste ronde van de League Cup.