Groenendijk vol onbegrip: 'Hij torpedeert Necid en schopt zijn kuit in drieën'

Groenendijk vol onbegrip: 'Hij torpedeert Necid en schopt zijn kuit in drieën'

01-09-2019 10:30
51

Alfons Groenendijk boekte zaterdag met ADO Den Haag een 1-0 overwinning op VVV-Venlo, maar de trainer heeft geen goed woord over voor de arbitrage. Hij vindt het onbegrijpelijk dat ADO geen strafschop kreeg bij een 0-0 stand.

Na 35 minuten beging Christian Kum een keiharde overtreding op Tomas Necid. "Het is niet uit te leggen dat die bal niet op de stip ging", zegt Groenendijk tegen FOX Sports. "Maar de VAR en ADO worden nooit vrienden. Kum torpedeert Necid en schopt bijna zijn kuit in drieën. Dan gaan we er met z'n allen naar kijken en geven we hem niet. Nou ja, dan doen we het niet", stelt de coach cynisch. "Bovendien is het nog een rode kaart ook."

Scheidsrechter Siemen Mulder geeft toe dat hij een penalty had gegeven áls videoscheidsrechter Christiaan Bax hem tenminste naar de kant had geroepen. "Vanuit mijn standpunt zag ik dat Necid de terugspringende bal verkeerde raakte, en dat Kum de sliding inzette. Ik vond het licht contact, maar niet voldoende voor een penalty. Daarom gaf ik hem niet."

"Ik ben door Christiaan ook niet gevraagd om de beelden te bekijken en je gaat niet uit jezelf naar de zijkant. Als ik nu de beelden zie, had ik een strafschop gegeven als ik aan de kant de situatie had teruggezien", besluit Mulder.