Droomdebuut Dost, Romeinse derby eindigt gelijk, eindelijk zege voor Anderlecht

01-09-2019 20:18 Laatste update: 17:00
36

Bas Dost heeft een droomdebuut achter de rug bij Eintracht Frankfurt. Mede door zijn goal won de Duitse club met 2-1 van Fortuna Düsseldorf. Ook AS Roma, SS Lazio en Anderlecht kwamen zondagavond in actie.

Dost meteen goud waard
Bas Dost zal zijn debuut voor Eintracht Frankfurt niet snel vergeten. De lange spits mocht in de tweede helft van het competitieduel met Fortuna Düsseldorf invallen, was tien minuten later trefzeker en zag in de slotfase hoe ploeggenoot Gonçalo Paciência de 2-1 maakte. Eintracht staat daardoor op zes punten uit drie wedstrijden, waarmee het gedeelde vijfde staat.

Geen winnaar in Rome
Een aantrekkelijke Romeinse derby tussen SS Lazio en AS Roma heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Roma nam in de eerste helft de leiding via een benutte strafschop van Alexandar Kolarov, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Na rust zorgde Luiz Alberto voor de gelijkmaker. Lazio maakte aanspraak op meer, raakte liefst vier keer de paal, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen de aartsrivaal.

Eindelijk zege voor Anderlecht
Anderlecht leeft nog. Na twee punten uit de eerste vijf wedstrijden boekte de Belgische topclub uitgerekend in de Klassieker tegen Standard Luik de eerste zege van het seizoen. Alexis Saelemaekers, die aanvankelijk een bijrol speelde in Brussel, maakte de enige goal van de wedstrijd: 1-0. De zege werd in het Lotto Park gevierd als het winnen van een landstitel.

Everton verslaat Wolves
Een vermakelijk Premier League-duel tussen Everton en Wolverhampton Wanderers is zondag geëindigd in een overwinning voor The Toffees. Richarlison was aan Everton-zijde de grote man met twee doelpunten. De Braziliaanse aanvaller tekende in de tachtigste minuut voor het winnende doelpunt. Vlak daarvoor had Wolves-spits Raul Jiménez de stand gelijk getrokken. Everton is door de zege opgeklommen naar de vierde plek op de ranglijst. De formatie van manager Marco Silva heeft zeven punten. Wolves heeft 4 uit 4. De Europa League-deelnemer won dit seizoen nog niet.

MVV duwt Roda dieper in de problemen
Roda JC wacht na vier speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd op z'n eerste zege. Zondag ging het mis tijdens de Zuid-Limburgse derby tegen MVV: 1-0. Roda, sinds dit seizoen onder leiding van trainer Jean-Paul de Jong, pakte in z'n eerste drie duels slechts één punt. Op bezoek bij rivaal MVV kwam de formatie uit Kerkrade zondagmiddag niet te scoren. MVV was één keer trefzeker. Kort na de pauze scoorde Serhat Kot. Roda bungelt nu onderaan de ranglijst. Net als Jong PSV en FC Dordrecht staat de club op 1 uit 4. Het duel in Maastricht werd overigens kort stilgelegd wegens ongeregeldheden op de tribunes.

Old Firm prooi voor Celtic
Om 13.00 uur lokale tijd stond in het Ibrox Stadium van Rangers de altijd beladen Old Firm tussen de twee Schotse grootmachten op het programma. Celtic bleek een stuk sterker dan de ploeg van manager Steven Gerrard. Spits Odsonne Edouard tekende na een halfuur voor de openingstreffer.

Het duurde tot diep in de blessuretijd van de tweede helft voordat regerend kampioen Celtic de wedstrijd definitief besliste. Invaller Jonathan Hayes scoorde. In de laatste secondes viel er nog een rode kaart. Jordan Jones kon inrukken.

Celtic heeft 12 punten behaald uit de eerste vier competitierondes. Rangers staat op 9 uit 4.