Van den Brom diep teleurgesteld: 'Lachwekkend, dat kan niet op dit niveau'

Van den Brom diep teleurgesteld: 'Lachwekkend, dat kan niet op dit niveau'

01-09-2019 16:28
98

John van den Brom is diep teleurgesteld in zijn spelers na de nederlaag in Enschede van zondagmiddag. De trainer van FC Utrecht is geschrokken van het zwakke, slappe spel dat op de mat werd gelegd tegen FC Twente. 

Utrecht, dat vorige week ook al ten onder ging tegen VVV-Venlo, verloor zondag met 3-1 in de Grolsch Veste. Voor de camera van FOX Sports haalde Van den Brom hard uit naar zijn elftal. "We hebben deze wedstrijd met te weinig energie gespeeld. We kunnen goed voetballen, maar we wisten dat Twente dat ook kan. Dat heb je ook gezien. Dan gaat het om de intensiteit en FC Twente deed dat veel meer en beter dan wij."

De 1-0 kwam voort uit een penalty: de VAR greep in na een handsbal van Willem Janssen. Die beslissing van de arbitrage vond Van den Brom niet zo revelant. "Ik vind het lachwekkend, hoe wij daar aan het uitverdedigen zijn. Dat kan niet op dit niveau, niet met de ambities die wij hebben als team en als club. Dat Janssen die bal tegen z'n arm komt is gewoon pech, dat neem ik hem ook niet kwalijk. Maar hoe we het daarvoor doen, dat neem ik mijn ploeg wél kwalijk."

"We moeten terug naar de basis. Ik heb de wil om een wedstrijd te willen winnen niet gezien vandaag. Dat is voor mij veel erger dan de nederlaag van vorige week. We hebben er gewoon te weinig aan gedaan vandaag, in een veel te laag tempo gespeeld. Dat is heel erg."