Bale scoort twee keer én krijgt rood: Real Madrid verliest Atlético uit zicht

01-09-2019 22:52
28

Real Madrid heeft nagelaten om te profiteren van het puntenverlies van FC Barcelona van zaterdagmiddag. De Koninklijke nam het zondagavond op tegen Villarreal en ging onderuit in El Madrigal.

De ploeg van Zinedine Zidane – met Ferland Mendy en Luka Jovic voor het eerst in de basis en Keylor Navas waarschijnlijk voor het laatst op de bank – liep na een klein kwartier al achter de feiten aan. Sergio Ramos verloor de bal aan Gerard Moreno, die Karl Toko Ekambi aan het werk zette. De Kameroener stuitte nog op Thibaut Courtois, maar Moreno nam de rebound voor zijn rekening: 1-0.

De Koninklijke zette de jacht op de gelijkmaker in en werd op slag van rust beloond: Gareth Bale mocht het laatste zetje geven na een fraaie aanval over rechts via Jovic en Dani Carvajal. Na rust was Real Madrid de baas, maar kreeg het opnieuw de deksel op de neus: Javier Ontiveros bracht een aanvankelijk afgeslagen aanval opnieuw in en Moi Gómez passeerde Courtois. Bale schoot vijf minuten voor tijd nog de 2-2 in de verre hoek, maar verder kwamen de Madrilenen niet.

In de blessuretijd kreeg Bale zelfs nog een rode kaart: de Welshman ging met gestrekt been het duel met Xavier Quintillà aan, de linksback ging vol dramatiek naar de grond en Bale kon inrukken. Vrijwel direct daarna was de wedstrijd ten einde.

Real Madrid liep thuis tegen Real Valladolid ook al schade op en staat na drie wedstrijden op vijf punten. De Koninklijke heeft één punt meer dan eeuwige rivaal FC Barcelona, maar vier punten minder dan die andere eeuwige rivaal, koploper Atlético Madrid.