'Moeilijk, maar voor jeugdspeler van Ajax nog steeds mogelijk eerste te halen'

'Moeilijk, maar voor jeugdspeler van Ajax nog steeds mogelijk eerste te halen'

02-09-2019 14:58
36

Sergiño Dest vindt het een grote eer dat hij voor het eerst is opgeroepen voor de Verenigde Staten. Van keuzestress heeft de rechtsback van Ajax geen last. Hij zou als zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder ook voor Oranje mogen spelen.

Voor Dest is het evenwel simpel. "Ik heb nog nooit voor een vertegenwoordigend Nederlands elftal gespeeld. Ik ben nooit geselecteerd ook. Wél voor de VS. En met de KNVB heb ik ook geen contact over dit onderwerp", zo laat hij weten aan Het Parool. Overigens mag Dest ook na zijn debuut voor de VS nog voor Nederland kiezen, aangezien het oefeninterlands tegen Mexico en Uruguay betreft.

De ontwikkeling van Dest is dit seizoen in een stroomversnelling geraakt. "Het gaat snel", stelt de vleugelverdediger. "Maar helemaal verrast ben ik niet. Ik heb tegen mijn beste vrienden een tijdje geleden gezegd: ik ga dit ­seizoen mijn debuut maken. Dat is moeilijk bij Ajax, want het niveau is heel hoog en de club haalt ook heel goede spelers van andere clubs en uit het buitenland."

"Maar ik heb veel vertrouwen in mezelf en in de kansen die je hier krijgt", vervolgt Dest. "Als je talent hebt en keihard werkt, is het nog steeds mogelijk voor een jeugdspeler van Ajax om het eerste elftal te halen."