Update: 'Nuytinck annuleerde transfer naar Frankrijk op deadline day'

Update: 'Nuytinck annuleerde transfer naar Frankrijk op deadline day'

Gepubliceerd: woensdag 4 september 2019 om 07:18wo 04-09-2019 om 07:18

Bram Nuytinck verlaat de Serie A, zo weet Sky Italia te melden. De verdediger uit Heumen verkast van Udinese naar Amiens, waarmee hij in de Franse Ligue 1 actief zal zijn.

Amiens neemt Nuytinck definitief over van Udinese, zo valt te lezen op de website van Sky Italia-journalist Gianluca Di Marzio. Het is onduidelijk wat de Italianen ontvangen voor de stopper, die twee seizoenen actief was voor de club uit Udine. In die twee seizoenen speelde Nuytinck 54 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer scoorde.

Nuytinck, die in Nederland voor NEC speelde, maakte in de zomer van 2017 voor drie miljoen euro de overstap van Anderlecht naar Udinese. De kale verdediger was vaste waarde in Stadio Friuli, maar in de eerste twee wedstrijden van het huidige seizoen zat de Nederlander op de bank. Amiens verlost hem dus nu van zijn reserverol. Bij de Fransen gaat Nuytinck onder anderen samenspelen met Gaël Kakuta, die zes jaar geleden door Vitesse gehuurd werd van Chelsea.

Update 04/09 07.18: De transfer van Nuytinck naar Amiens ging niet door op deadline day, omdat de verdediger van Udinese zelf een streep zette door de deal. Dat melden Franse media. Blijkbaar zag Nuytinck een overstap naar de Ligue 1 om onbekende redenen niet zitten. Dit seizoen kwam de ervaren verdediger nog geen minuut in actie in de Serie A. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws