Vitesse slaat slag: Karavaev gaat voor 'substantieel bedrag' terug naar Rusland

Vitesse slaat slag: Karavaev gaat voor 'substantieel bedrag' terug naar Rusland

Gepubliceerd: maandag 2 september 2019 om 18:14ma 02-09-2019 om 18:14

Laatste update: maandag 2 september 2019 om 18:18ma 02-09-2019 om 18:18

Vyacheslav Karavaev verlaat Vitesse. De Russische rechtsback trekt naar Zenit Sint-Petersburg in zijn vaderland, dat volgens de Arnhemmers 'een substantieel bedrag' betaalt voor de aanvallend ingestelde vleugelverdediger.

Op de website van Vitesse valt te lezen dat Karavaev per direct naar de Russische topclub overstapt, waar hij in de Champions League zal uitkomen. De rechtsback is dankbaar voor zijn periode in Nederland. "Bij Vitesse heb ik gigantische stappen gezet in mijn loopbaan. Ik ben in beeld gekomen bij het nationale elftal van Rusland en dankzij mijn anderhalf jaar in Arnhem heb ik een toptransfer afgedwongen. Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op mijn tijd in Nederland en wil iedereen binnen en rondom de club daarvoor bedanken."

De Arnhemmers doen geen uitspraken over de transfersom die Karavaev opbrengt, maar De Gelderlander had het eerder maandag over een transfersom van zo'n acht miljoen euro. Technisch directeur Mo Allach geeft in ieder geval te kennen dat de club het bod niet kon weigeren. "Het is een last-minute transfer, maar we zijn niet in de financiële positie om een dergelijk substantieel bod af te wijzen. Kara heeft zich bij ons geweldig gemanifesteerd. Als beloning heeft hij een transfer afgedwongen naar Zenit. Het tekent eens te meer dat Vitesse voor talentvolle spelers een ideale club kan zijn om verder te ontwikkelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws