Ajax zwaait miskoop Magallán na half jaar uit: huur met optie tot koop

Ajax zwaait miskoop Magallán na half jaar uit: huur met optie tot koop

02-09-2019 18:22 Laatste update: 18:32
110

Lisandro Magallán is officieel vertrokken bij Ajax. De Amsterdamse club stalt de Argentijnse miskoop tot het einde van het seizoen in Spanje, bij Deportivo Alavés. In de deal is een optie tot koop opgenomen.

Ajax en Alavés doen geen mededelingen over de hoogte van de optie tot koop. Het contract van Magallán in Amsterdam loopt nog tot de zomer van 2023. Hij kwam een half jaar geleden voor tien miljoen euro over van Boca Juniors, maar kon de verwachtingen nooit waarmaken.

Wedden

Meer odds

Magallán maakte op 24 januari 2019 zijn debuut voor Ajax in de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1). Vervolgens speelde hij slechts 64 minuten in de Eredivisie. Europees kwam hij enkele keren als invaller binnen de lijnen: uit bij Juventus (1-2) en thuis tegen Tottenham Hotspur (2-3).

Na de komst van Edson Álvarez was er voor Magallán nog maar weinig perspectief in Amsterdam. Hij was in de pikorde ook voorbijgestreefd door Joël Veltman en Perr Schuurs. Na drie speelronden staat zijn nieuwe club Alavés met vijf punten op de zevende plaats in de Primera División.