Hoedt maakt verrassende overstap: verdediger verruilt Engeland voor België

Hoedt maakt verrassende overstap: verdediger verruilt Engeland voor België

Gepubliceerd: maandag 2 september 2019 om 18:58ma 02-09-2019 om 18:58

Wesley Hoedt trekt op de slotdag van de transfermarkt voorlopig de deur achter zich dicht bij Southampton. De verdediger gaat op huurbasis naar Royal Antwerp, dat vorige week in de play-offs om plaatsing voor de Europa League nog tegen AZ speelde.

Antwerp huurt de 25-jarige Hoedt voor één seizoen met een aankoopoptie, zo valt te lezen op de website van de Belgen. De linksbenige centrale verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij AZ Alkmaar, maar trok al op jonge leeftijd naar Lazio Roma. Voor die club speelde hij 48 wedstrijden in de Serie A.

Southampton betaalde in zomer van 2017 maar liefst zestien miljoen euro om de zesvoudig international van Oranje over te nemen. Hoedt was in zijn eerste seizoen een vaste basiskracht bij Southampton. Vorig seizoen raakte hij zijn basisplaats echter kwijt. 

Het laatste half jaar werd de verdediger dan ook uitgeleend aan het Spaanse Celta de Vigo, maar ook die samenwerking werd geen groot succes. Hoedt speelde tien wedstrijden in La Liga, maar hij liet geen goede indruk achter in Spanje.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws