'PSV verrast en huurt middenvelder last-minute van Manchester City'

'PSV verrast en huurt middenvelder last-minute van Manchester City'

02-09-2019 19:06 Laatste update: 19:22
145

PSV gaat zich op de valreep nog versterken met een defensieve middenvelder. Claudio Gomes (19) komt op huurbasis over van Manchester City.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Gomes zou inmiddels gekeurd zijn door PSV. De Eindhovense club is nu bezig met de afronding van het papierwerk en zijn presentatie. In eerste instantie sluit de negentienjarige middenvelder uit Frankrijk aan bij Jong PSV, dat onderbezet is op het middenveld.

De aangekondigde komst van Gomes is een verrassing, omdat technisch manager John de Jong en trainer Mark van Bommel maandag aangaven geen in- en uitgaande transfers meer te verwachten. Gomes werd eerder deze zomer nog gelinkt aan Keuken Kampioen Divisie-club SC Cambuur.

Gomes maakte eind 2018 zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Manchester City. Manager Pep Guardiola gunde hem vier minuten in de League Cup-wedstrijd tegen Fulham. PSV versterkte zich deze zomer al met acht spelers: Ibrahim Afellay, Toni Lato, Robbin Ruiter, Kostas Mitroglou, Olivier Boscagli, Ritsu Doan, Timo Baumgartl en Bruma.