Done deal: Willem II haalt transfervrije Nelom terug naar Eredivisie

Done deal: Willem II haalt transfervrije Nelom terug naar Eredivisie

02-09-2019 20:10 Laatste update: 20:19
63

Miquel Nelom is de nieuwe linksback van Willem II. De Tilburgse club maakte maandagavond wereldkundig dat de 28-jarige verdediger een contract voor één seizoen heeft getekend.

Willem II bereikte maandag een akkoord met Nelom, die in Nederland vooral bekend is van zijn periode bij Feyenoord. Hij speelde zeven jaar in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Afgelopen seizoen speelde Nelom bij het Schotse Hibernian FC, maar dat werd geen succes. Nelom kwam in Schotland nauwelijks in actie.

"Ik ben blij bij Willem II weer een kans te krijgen om aan spelen toe te komen en het plezier in het spelletje weer terug te vinden. Want dat heb ik wel even gemist in mijn tijd in Schotland", reageert Nelom op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben nu weer terug in Nederland en heb minimaal een jaar de tijd om de mensen in Tilburg te overtuigen van mijn kwaliteiten."

Nelom stond tussen Feyenoord en Hibernian door onder contract bij Sparta. Ook liep hij in de zomer stage bij Vitesse. De linksback speelde bij Feyenoord nog samen met technisch directeur Joris Mathijsen en is een bekende van algemeen directeur Martin van Geel. In het het verleden speelde Nelom twee interlands voor het Nederlands elftal.