Huntelaar, Blind en Eiting roasten 'Il Kliko' De Ligt: Wat is die gast dik!

Huntelaar, Blind en Eiting roasten 'Il Kliko' De Ligt: "Wat is die gast dik!"

02-09-2019 23:48
48

Matthijs de Ligt werd maandagavond bij het Voetballer van het Jaar-gala getrakteerd op een heuse roast. Zijn oude ploeggenoten Klaas-Jan Huntelaar, Daley Blind en Carel Eiting haalden Juventus-verdediger met een dikke knipoog door de mangel.

"Toen ik voor het eerst bij Ajax binnenkwam dacht ik: wat is die gast dik!", trapte Huntelaar af, geciteerd door De Telegraaf. "Zelfs zijn babyvet had nog babyvet!" Daley Blind: "Ik vroeg me echt af wat jouw functie gedurende de jeugdopleiding was geweest. Was je soms de muur?"

Ook vriend Eiting kwam aan het woord. "Als de scheidsrechter Matthijs geel geeft, moet hij oppassen dat hij hem de kaart niet te lang voor zijn neus houdt. Want dan denkt Matthijs dat het een plakje kaas is, pakt hij hem af en eet hij hem op." Daar haakte Blind weer op in. "Weet je hoe ze hem bij Juventus noemen? Il Kliko!"

Het slotwoord was voor Huntelaar, die een lofzang op de oud-aanvoerder van Ajax afsloot met een subtiele sneer. "Zet 'm op in Italië vriend, en je weet: alleen de echte groten scoren in hun eerste wedstrijd in de basis voor een nieuwe club", verwees hij naar de eerste oefenwedstrijd van Juventus tegen Internazionale, waarin De Ligt een eigen goal maakte.