PSV gunde 'voorbeeldprof' De Jong transfer: Daar waren afspraken over gemaakt

PSV gunde 'voorbeeldprof' De Jong transfer: "Daar waren afspraken over gemaakt"

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 08:59di 03-09-2019 om 08:59

Toon Gerbrands kwam in de zomer van 2014 samen met Luuk de Jong binnen bij PSV. De directeur van de Eindhovenaren zag hoe De Jong uitgroeide tot topscorer, aanvoerder en boegbeeld van PSV.

Na drie landstitels, twee Johan Cruijff Schalen en één gedeelde topscorerstitel, verdiende De Jong afgelopen zomer een transfer naar het Spaanse Sevilla. Maandagavond mocht hij de Zilveren Schoen in ontvangst nemen tijdens het Voetbalgala van De Telegraaf. Gerbrands is vol lof over de aanvalsleider. "Vijf jaar volmaken bij PSV, dat is in de huidige periode uniek. Het was ook de periode dat het weer ging lopen, na vijf jaar geen landskampioen te zijn geworden. Hij heeft daar onderdeel van uitgemaakt", laat hij weten aan de ochtendkrant.

Afgelopen zomer kwam te samenwerking ten einde. PSV verleende alle medewerking aan een transfer. "Toen Sevilla voor hem kwam, begreep iedereen dat hij weg zou gaan bij een goed bedrag, daar waren afspraken over gemaakt. Dit is hem van harte gegund", aldus Gerbrands, die De Jong een 'voorbeeldprof' noemt. "Ook wanneer het niet altijd hosanna is, blijft hij doorwerken. Dat bouwt krediet op bij coaches en maakt dat hij altijd levert. Als je dat doet, kun je er bijna van uitgaan dat het goed komt."

Poll

Gaat De Jong slagen in Sevilla?

(5615 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws