'Wanyama-deal mislukt: speler durft privéjet niet in, komt met last-minute eisen'

'Wanyama-deal mislukt: speler durft privéjet niet in, komt met last-minute eisen'

03-09-2019 14:42 Laatste update: 14:44
81

Victor Wanyama leek lang op weg naar Club Brugge, maar de middenvelder van Tottenham Hotspur zag zijn transfer uiteindelijk afketsen omdat de Belgische club niet aan de hoge eisen wilde voldoen die de speler op het allerlaatste moment stelde. De hele Wanyama-kwestie ontwikkelde zich de afgelopen week in een ware soap, zo blijkt uit een gedetailleerde reconstructie van Het Nieuwsblad

Club Brugge deed Wanyama op 23 augustus een 'niet te weigeren bod' voor vijf seizoenen, nadat de clubs een akkoord hadden bereikt over een transfersom van tien miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Wanyama was hier zelf blij mee, maar kreeg van zijn familie in Kenia een negatief advies omdat 'ze Club Brugge niet kennen'.

Club rekende er nog wel op dat middenvelder op 25 augustus op het vliegtuig naar België zou stappen, maar Wanyama was ineens spoorloos verdwenen. Na een tijdje kreeg de clubleiding hem toch te pakken en vroeg de speler om meer tijd om zijn familie van de transfer te overtuigen.

Vorige week dinsdag gaf de familie van Wanyama toestemming voor de overstap, maar de Keniaan weigerde het privéjet waarin Club Brugge hem van Londen naar België wil vliegen te boarden. Wanyama zei bang te zijn om met een privéjet Het Kanaal over te steken na de dodelijke crash van Cardiff City-spits Emiliano Sala. Wanyama stelde dat hij met de trein komt.

Dan doet zich ineens een probleem voor met Tottenham Hotspur. Voorzitter Daniel Levy wil Club Brugge laten meebetalen aan een contractueel geschil met Tottenham, dat Wanyama nog geld moet betalen. Vervolgens vraagt de middenvelder opeens ook nog een extra contractjaar en volledige medische verzekering. Club besluit daarop de stekker uit de deal te halen.