Update: Vitesse haalt Chelsea-keeper naar Arnhem: Het is een intensief traject

Update: Vitesse haalt Chelsea-keeper naar Arnhem: "Het is een intensief traject"

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 16:23di 03-09-2019 om 16:23

Vitesse en Chelsea zijn het eens geworden over een 'speciale' huurdeal. Dat meldt dagblad de Gelderlander dinsdag. Goalie Jamal Blackman speelt dit seizoen in Arnhem. 

De 25-jarige Blackman wordt volgens de Gelderlander gehuurd van Chelsea, al kan hij voorlopig niet in actie komen. Blackman is namelijk zwaargeblesseerd. Eerder dit jaar brak hij zijn been. De keeper is momenteel bezig met zijn revalidatie. Chelsea denkt dat Vitesse een goede omgeving voor hem is om te herstellen en weer op niveau te komen. 

Vitesse en Chelsea hebben de opmerkelijke overstap van Blackman nog niet bevestigd via de officiële kanalen. De deal móet maandag, op deadline day, al papier zijn gezet, want voor beide teams is de transferwindow inmiddels gesloten. 

Blackman werd de afgelopen jaren verhuurd aan onder meer Leeds United, Middlesbrough en Sheffield United. Met onder meer Remko Pasveer en Kostas Lamprou beschikt Vitesse-trainer Leonid Slutsky al over twee ervaren keepers. Lamprou kwam deze zomer over van Ajax. 

Update 16.23: De deal met Chelsea is inmiddels bevestigd door Vitesse. Blackman gaat in Arnhem revalideren en sluit daarna aan bij het eerste elftal. "Jamal is een goede keeper, maar hij komt terug van een zware blessure. Dat is een intensief traject", legt technisch directeur Mo Allach uit

"In overleg met Chelsea hebben we bepaald dat hij zich bij ons optimaal kan opwerken naar het gewenste niveau. Immers is het gat naar het eerste elftal van Chelsea op dit moment te groot en is het ondoenlijk om Jamal aan te laten sluiten bij de jeugdopleiding. En dus kunnen wij hem, dankzij de goede relatie met Chelsea, uitkomst bieden."

"Laat duidelijk zijn dat we al fantastische keepers in onze selectie hebben, waar we bovendien het volste vertrouwen in hebben. De deal met Jamal richt zich daarom op het aanbieden van een platform voor hem waar hij weer kan toewerken naar het gewenste niveau."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws