De Jong gematigd positief over start in Camp Nou: 'Als je ziet wat er rondloopt'

De Jong gematigd positief over start in Camp Nou: 'Als je ziet wat er rondloopt'

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 18:07di 03-09-2019 om 18:07

Frenkie de Jong is moeizaam begonnen aan zijn avontuur bij FC Barcelona, onderkent hij zelf ook. De controleur maakt zich echter niet druk en verwacht dat hij uiteindelijk zijn draai zal vinden in Camp Nou.

Na de wedstrijden tegen Athletic Bilbao, Real Betis en Osasuna schreven de Spaanse sportkranten massaal over het spel van De Jong, die door trainer Ernesto Valverde op de verkeerde positie zou zijn gezet: Sergio Busquets bekleedt 'zijn positie' voor de verdediging, De Jong speelt verder naar links. "Ik speel bij FC Barcelona. En op het middenveld, dus dan is het voor mij goed. Maar ik snap wel wat de mensen bedoelen. Het is natuurlijk iets anders, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Als ik op die positie blijf spelen, moet ik er gewoon voor zorgen dat ik hem zo goed mogelijk invul", laat hij weten aan de NOS.

De Jong maakt de balans op na de eerste drie wedstrijden en is gematigd positief. "Ik ben net bij FC Barcelona en ik heb alle de wedstrijden in de basis gestaan: twee tot het einde en eentje tot bijna tien minuten voor tijd. Als je ziet wat er allemaal rondloopt, dan is dat voor mij een goed begin. Ik weet zelf ook dat ik nog veel meer kan brengen aan de bal, maar ik maak me niet zoveel zorgen."

De zevenvoudig Oranje-international gaat ervan uit dat Busquets ooit rust krijgt en dat hij op zijn eigen, vertrouwde positie mag spelen. "Bij grote clubs speelt in principe niemand elke wedstrijd negentig minuten. Ik denk dat het heel normaal is om te rouleren, zeker als het drukke programma weer begint."

Poll

Gaat Frenkie de Jong het redden bij FC Barcelona?

(25174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws