Hattrick Arweiler kost Ajax de zege in besloten oefenduel met FC Utrecht

Hattrick Arweiler kost Ajax de zege in besloten oefenduel met FC Utrecht

Gepubliceerd: dinsdag 3 september 2019 om 18:31di 03-09-2019 om 18:31

Laatste update: dinsdag 3 september 2019 om 18:54di 03-09-2019 om 18:54

Ajax heeft dinsdag een besloten oefenduel tegen FC Utrecht gespeeld, laat de club weten via de officiële kanalen. Het treffen op De Toekomst kreeg geen winnaar: FC Utrecht sleepte laat in de wedstrijd een 3-3 gelijkspel uit het vuur.

Ajax trad aan met een mix van eerste elftal-spelers en jeugdig talent: aanvoerder Siem de Jong, Zakaria Labyad, Perr Schuurs, Bruno Varela en Carel Eiting kregen gezelschap van talenten als Dean Solomons, Damjan Dostanic en Liam van Gelderen. Laatstgenoemde liet zich al vroeg in de wedstrijd zien: Van Gelderen stoomde op, kwam vrij voor doelman Jord Ruigrok en schoot in twee instanties de 1-0 binnen. Eiting tekende kort na de openingstreffer van de rechtsback voor 2-0.

Het jeugdige FC Utrecht leek geslagen, maar toonde karakter en stond nog voor rust op 2-2. De Duitser Jonas Arweiler was verantwoordelijk voor beide treffers. Vlak na rust kreeg Ajax een strafschop: De Jong schoot de 3-2 binnen en leek zijn ploeg lange tijd de zege te bezorgen. Dat was echter buiten Arweiler gerekend: de vleugelaanvaller kon na het ingaan van de extra tijd aanleggen, liet Varela kansloos en completeerde zijn hattrick.

Ajax hervat het Eredivisie-seizoen op zaterdag 14 september met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen en speelt drie dagen later voor de Champions League tegen Lille. FC Utrecht komt ook op 14 september in actie: thuis tegen FC Emmen. De twee rivalen treffen elkaar op zondag 10 november in Amsterdam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws