Van Leeuwen: Voor de breedte is het te weinig. De selectie staat uit het lood

Van Leeuwen: "Voor de breedte is het te weinig. De selectie staat uit het lood"

04-09-2019 06:45
60

Ted van Leeuwen is behoorlijk tevreden over de transferzomer die FC Twente achter de rug heeft, maar in gesprek met TC/Tubantia deelt de technisch manager van de promovendus tegelijk zijn zorgen. De huidige selectie van Twente is te smal, vindt hij.

"Het blijft allemaal dun, heel erg dun. We hebben leuke spelers kunnen halen, maar voor de breedte is het te weinig. De selectie staat uit het lood, vind ik. Zo hebben we nog steeds een beperkt aantal verdedigers", concludeert Van Leeuwen.

"Op rechts voorin hebben we met Aitor ook maar één speler, al zouden we dat nog kunnen oplossen door iets anders te gaan spelen, mocht hij wegvallen."

Of Twente zich met deze spelersgroep gaat handhaven? "Deze selectie is goed genoeg om de winter te halen. En dan zien we verder. De echte klap kan Twente pas slaan in de zomer. Dan stroomt de selectie redelijk leeg en kunnen we gaan bouwen. We zijn daar al mee bezig om dat voor te bereiden."

"Het voetbal van onze trainer vereist specifieke types en daar gaan we naar op zoek. Dat houd ik nu al in de gaten. En ondertussen moeten we in de Eredivisie blijven, attractief spelen en spelers ontwikkelen."

Twente is na de eerste vijfspeelrondes nog ongeslagen. Trainer Gonzalo Garcia Garcia pakte met z'n team negen punten.