Update: 'Coulibaly kan met z'n advocaten een plek in Willem II-selectie opeisen'

Update: 'Coulibaly kan met z'n advocaten een plek in Willem II-selectie opeisen'

05-09-2019 09:47 Laatste update: 09:51
14

Karim Coulibaly hoeft zich niet meer te melden bij het eerste elftal van Willem II. De 26-jarige Fransman leek op de laatste dag van de transfermarkt te vertrekken, bleef uiteindelijk toch, maar heeft in Tilburg geen uitzicht op speelminuten.

Volgens het Brabants Dagblad dient Coulibaly zelfs mee te trainen met het Onder 19-team van De Tricolores, nadat zijn transfer naar Sochaux toch niet van de grond kwam. De aanvaller ligt nog één jaar vast bij Willem II, maar de club probeert 'een andere regeling' te treffen met Coulibaly. De Tilburgers gaan waarschijnlijk binnenkort besluiten of ze de verbintenis van de gewezen jeugdinternational van Frankrijk willen ontbinden.

De 26-jarige aanvaller meldde zich in de zomer van 2017 in Tilburg, maar het huwelijk is sindsdien weinig succesvol verlopen. Coulibaly kampte lange tijd met blessureleed en kwam tot op heden tot acht Eredivisie-wedstrijden in het rood-wit-blauw. Dit seizoen mocht hij negen minuten meedoen tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Update 5/9 9.47: Willem II zoekt momenteel naar een oplossing voor Coulibaly, schrijft het Brabants Dagblad. Het regionale medium suggereert dat de aanvaller en zijn advocaten 'via de juridische weg' een terugkeer in de A-selectie af zouden kunnen dwingen. 'Dan zou een situatie kunnen ontstaan dat de selectie een tactische trainingen afwerkt en Coulibaly langs dat veld zijn rondjes loopt. Dat wil Willem II ten koste van alles vermijden.'

Aanvankelijk werd overwogen om het contract van Coulibaly af te kopen. Voor het sluiten van de transfermarkt leek de Fransman echter onderweg naar Sochaux. Mogelijk gaan de Tricolores nu alsnog proberen om overeenstemming te bereiken met Coulibaly over een vertrek uit Tilburg.