Wijnaldum: Sinds mijn tijd bij Feyenoord was ik niet meer zo lang vrij geweest

Wijnaldum: "Sinds mijn tijd bij Feyenoord was ik niet meer zo lang vrij geweest"

05-09-2019 15:15
76

Georginio Wijnaldum is uitgerust aan het nieuwe seizoen begonnen. Na het winnen van de Champions League genoot de middenvelder van Liverpool en het Nederlands elftal van een ongewoon lange vakantie.

Wijnaldum verbleef de laatste maanden in Rotterdam, Suriname, Dubai en de Verenigde Staten, voordat hij terugkeerde bij Liverpool. "Ik heb best wel veel gereisd eigenlijk, ja", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb er wel van genoten. De club gunde ons ook wel echt rust na een lang seizoen: ik heb ruim vier weken vakantie gehad. Je wilt altijd langer, maar sinds mijn tijd bij Feyenoord was ik niet meer zo lang vrij geweest."

Vorige week zag Wijnaldum hoe zijn ploeggenoot Virgil van Dijk werd uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar. "Nee, ik was niet verbaasd, ik had het wel verwacht eerlijk gezegd en ik denk dat hij die andere prijs (Ballon d'Or, red.) ook nog wel pakt. Virgil heeft een geweldig ­seizoen gespeeld, prijzen gepakt. Mij verrast het niet zo." Voordat Van Dijk naar Liverpool kwam, gaf Wijnaldum een positief advies aan manager Jürgen Klopp. "Dat heeft hij helemaal waargemaakt."