Van Velzen keert na zes jaar terug in Engeland en strijkt neer in League Two

Van Velzen keert na zes jaar terug in Engeland en strijkt neer in League Two

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 08:38vr 06-09-2019 om 08:38

Gyliano van Velzen gaat zijn geluk wederom in Engeland beproeven, op het vierde profniveau. De bij Ajax en Manchester United opgeleide buitenspeler heeft zich verbonden aan Crawley Town, de huidige nummer acht van de League Two.

Van Velzen vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Roda JC en had nog geen nieuwe club gevonden, waardoor hij na het verstrijken van de transferdeadline nog een tweejarig contract kon tekenen in Crawley. Oude bekende Enzio Boldewijn – tegenwoordig actief voor Notts County – heeft volgens Crawley Town een goed woordje gedaan. "Hoewel hij meerdere opties in Europa had, wilde Gyliano graag in Engeland spelen. Gelukkig voor ons heeft Enzio een grote bijdrage geleverd met positieve verhalen over onze club", laat men weten via de officiële kanalen.

De 25-jarige Van Velzen keert na zes jaar terug in Engeland: in 2013 verruilde hij de jeugdopleiding van Manchester United voor FC Utrecht. Bij FC Volendam speelde hij zich in de kijker van Roda JC, maar zijn 2,5 jaar durende verblijf in Kerkrade werd geen groot succes: de Limburgers degradeerden in 2018 uit de Eredivisie en eindigden daarna in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen was Van Velzen goed voor vijf goals en vijf assists.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws