Baumgartl: 'Eindhovenaren zijn relaxte mensen, zie ze altijd in het café zitten'

Baumgartl: 'Eindhovenaren zijn relaxte mensen, zie ze altijd in het café zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 6 september 2019 om 12:59vr 06-09-2019 om 12:59

Timo Baumgartl is bezig aan zijn eerste maanden in dienst van PSV en begint al te wennen aan het leven in Eindhoven. De van VfB Stuttgart overgekomen verdediger voelt zich op zijn gemak in Noord-Brabant.

Eindhoven is een kleinere stad dan hij gewend is, vertelt Baumgartl aan PSV TV. "Maar hier ist immer was los. De Eindhovenaren zijn relaxte mensen die van het leven genieten. Ik zie ze elke dag in het café zitten", lacht de 23-jarige stopper. "Alleen die fietsers hier zijn gevaarlijk, ik moet er nog aan wennen dat ze steeds vanuit de dode hoek komen, wanneer ik autorijd. Misschien moet ik zelf ook een fiets kopen: fietsen is hier makkelijker dan autorijden."

Baumgartl kan tijdens de interlandperiode even bijkomen van de hectische eerste maanden van het seizoen. De centrale verdediger rondde na het jeugd-EK in Italië zijn transfer af en kon direct aan de bak in de Eredivisie en de Europa League-voorrondes. "Voor mij is het goed om even geen wedstrijden te spelen, want ik heb afgelopen zomer nauwelijks vakantie gehad. We hebben zeven wedstrijden in 21 dagen gehad, dan is het belangrijk om te kunnen herstellen. Dan wil je je hoofd leegmaken en bij je familie zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws