Overmars: 'Een compliment voor heel Ajax, want je doet het natuurlijk niet alleen'

Overmars: 'Een compliment voor heel Ajax, want je doet het natuurlijk niet alleen'

06-09-2019 17:12
78

Negentig procent van de Ajax-selectie stond deze zomer in de belangstelling van buitenlandse clubs. Dat laat directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax weten. Overmars wist een exodus te voorkomen: van alle sterkhouders vertrokken alleen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De rest bleef.

"Ik denk dat negentig procent van de groep in de belangstelling stond van buitenlandse clubs", vertelt Overmars aan Ajax TV. "We hebben dat tijdig en ruim van tevoren goed afgekaderd. Het is een compliment voor de club, want je doet het natuurlijk niet alleen. Het zijn ook de directie en de rvc."

Ajax heeft de contracten van veel spelers flink opgewaardeerd. "Je moet bepaalde standpunten in gaan nemen. Natuurlijk komt het huishoudboekje daarbij kijken, wat drastisch veranderd is (salarisplafond, red.). Dat doen we echter wel heel bewust. Hopelijk hebben we de juiste keuzes gemaakt."

Overmars lijkt tevreden met de transferzomer. "Het aantal spelers dat weg is gegaan is heel beperkt gebleven. De transfers van Frenkie en Matthijs (De Jong en De Ligt, red.) waren in een vroeg stadium al afgerond."