Pienaar duikt op in Amsterdam: Wie weet kan ik bij Ajax aan de slag

Pienaar duikt op in Amsterdam: "Wie weet kan ik bij Ajax aan de slag"

06-09-2019 18:15 Laatste update: 18:48
25

Johnny Heitinga krijgt dit seizoen bij Ajax O19 gezelschap van oude bekende Steven Pienaar. De Zuid-Afrikaan wil zijn trainerscarrière van de grond krijgen en gaat in de leer bij Heitinga. Dat laat Pienaar weten aan ELF Voetbal.

Pienaar (37) stopte in maart 2018 met profvoetbal. Het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits was zijn laatste werkgever. Pienaar hoopt nu trainer te kunnen worden. "Na mijn afscheid als speler wilde ik even niets met voetbal te maken hebben. Wat wel? Ik wist het niet. Op aanraden van mijn zaakwaarnemer schreef ik me in voor de trainerscursus", vertelt Pienaar aan ELF Voetbal.

Pienaar wil uiteindelijk zijn hoogste UEFA-diploma in de wacht slepen, maar voor dat zover is wil hij eerst ervaring hebben opgedaan. Dat moet gebeuren bij het Ajax O19 van Heitinga. "Wie weet kan ik bij Ajax aan de slag. Engeland is erg interessant. Ik mag een club uit het Championship of de League One trainen."

Pienaar speelde in zijn carrière voor zeven clubs. Ajax haalde hem in 2001 op bij zusterclub Ajax Cape Town. In Amsterdam speelde hij vijf jaar, voor hij in 2006 de stap maakte naar Borussia Dortmund. Van 2008 tot 2011 stond Pienaar onder contract bij Everton, waarna hij tekende bij Tottenham Hotspur. Na twee jaar keerde hij weer terug bij The Toffees, waar hij van 2012 tot 2016 zou blijven. Na een kort avontuur bij Sunderland streek hij neer bij Bidvest Wits.