Ajax-aanvaller hoopt op belletje uit Brazilië: 'Droom om voor mijn land te spelen'

Ajax-aanvaller hoopt op belletje uit Brazilië: 'Droom om voor mijn land te spelen'

06-09-2019 21:45
6

Danilo Pereira is zeer te spreken over de manier van opleiden in Nederland. De twintigjarige Braziliaan van Ajax ziet een groot verschil met de werkwijze in zijn geboorteland.

"Ik ben een aanvallende speler die graag aan de bal komt, de één-twee maakt en achter de laatste linie opduikt", stelt Danilo zich voor in gesprek met oGol. "Dat laatste heb ik hier geleerd, omdat ik hier veel dieper speel. Ze vragen me om in de rug van de verdedigers te komen, om zo de bal ongedekt te ontvangen. Dat is de filosofie bij Ajax."

Wedden

Meer odds

De aanpak in Nederland komt niet overeen met die in Brazilië, waar Danilo onder meer uitkwam voor Corinthians en Santos. "Brazilië heeft veel talent, maar ik denk dat ze stappen overslaan. Hier zetten ze veel in op de jeugd, ze nemen het zeer serieus. Je kunt hier geen stappen overslaan. Ze denken aan de fysieke gesteldheid, de speelwijze en hoe je je kunt ontwikkelen om de top te bereiken."

Danilo is met Jong Ajax actief in de Keuken Kampioen Divisie, maar is nog niet in beeld bij de Braziliaanse jeugdelftallen. Hij ontbrak onlangs in de selectie van Brazilië O23 voor het jeugdtoernooi in Toulon. "Het is mijn droom om voor Brazilië te spelen. Ik heb nog geen contact gehad met de bond, maar ben daar niet boos over. Er is veel kwaliteit. Ik moet klaar zijn als de kans komt."