Barcelona-fans boos na 'masterclass' Frenkie de Jong: 'Valverde is het probleem'

Barcelona-fans boos na 'masterclass' Frenkie de Jong: 'Valverde is het probleem'

07-09-2019 13:14 Laatste update: 13:24
102

Frenkie de Jong bewees tegen Duitsland het ongelijk van FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde, zo zagen veel Barça-fans vrijdagavond. Om de Oranje-international beter te laten renderen in Camp Nou, zien velen Valverde liever vandaag dan morgen vertrekken.

De Jong liet in zijn eerste weken bij Barça geen onuitwisbare indruk achter. Opvallend was dat Valverde - na de rentree van Sergio Busquets - ervoor koos om de oud-Ajacied aan de linkerkant van het middenveld te zetten, waardoor hij nooit in zijn kracht kwam.

Na de 'masterclass' van doelpuntenmaker De Jong tegen Duitsland, krijgt Valverde ervan langs. 'Het is zonde dat zo'n genie moet spelen onder Valverde', is één van de reacties. Een andere twitteraar stelt dat 'Valverde het echte probleem is'. 'De Jong is een baller.'

Valverde leidde Barcelona naar twee opeenvolgende landstitels, maar heeft de kritiek nooit helemaal kunnen doen verstommen. De eerste drie speelronden van de Primera División, tegen Athletic Bilbao, Real Betis en Osasuna, leverden vijf punten op.