Duitsland praat over terugkeer Hummels na ontluisterende nederlaag tegen Oranje

Duitsland praat over terugkeer Hummels na ontluisterende nederlaag tegen Oranje

07-09-2019 16:32 Laatste update: 16:34
52

Mats Hummels keert níet terug in de nationale ploeg van Duitsland. Dat stelt bondscoach Joachim Löw. De Duitse verdediging ligt een dag na de 2-4 nederlaag tegen het Nederlands elftal onder vuur, maar Hummels is volgens Löw niet de oplossing.

De Duitse verdediger, die deze zomer Bayern München verruilde voor Borussia Dortmund, kreeg eerder dit jaar te horen dat hij niet meer wordt opgeroepen voor Duitsland. Na de harde nederlaag tegen Oranje én het desolate optreden van de defensie, klinkt in Duitsland de roep om een terugkeer van Hummels steeds luider.

Löw is echter duidelijk. "Alles is gezegd", is zijn korte reactie tegenover BILD. Löw gaat ook niet in op de uitspraken van Hans-Joachim Watzke. De CEO van Dortmund sprak de verwachting uit dat Hummels zal terugkeren in Die Mannschaft als hij een goed seizoen draait bij BVB. "Ik geef geen commentaar op de woorden van de heer Watzke", aldus Löw.

De dertigjarige Hummels werd in maart aan de kant geschoven door de Duitse voetbalbond. Ook Thomas Müller en Jerome Boateng (beiden Bayern München) worden niet meer opgeroepen.