'Ik moest mezelf opofferen, maar Koeman weet dat ik verantwoordelijkheid neem'

'Ik moest mezelf opofferen, maar Koeman weet dat ik verantwoordelijkheid neem'

07-09-2019 16:47
101

Quincy Promes heeft er geen problemen mee als Oranje-bondscoach Ronald Koeman hem op verschillende posities gebruikt. Tegen Duitsland (2-4) begon de Ajacied in de aanval, maar speelde hij in de tweede helft als wingback.

"Ik heb m'n werk gedaan voor het team", concludeert Promes in gesprek met Voetbal International. "Ik moest mezelf een beetje opofferen, maar de trainer weet ik daar m'n verantwoordelijkheid in neem. Bij de eerste goal (van Serge Gnabry, red.) kwam ik een beetje ongelukkig uit, maar voor de rest heb ik wel prima gespeeld."

De invalbeurt van Donyell Malen deed Promes goed. De PSV'er bekroonde zijn debuut in het Nederlands elftal met een doelpunt, de 2-3. Promes: "Hij heeft veel strijd geleverd en beloont zichzelf met een goede goal. Hij is een jongen met veel talent en ik ben blij dat hij van waarde was. Nu gaan we met het volle vertrouwen naar Estland."

Oranje trapt maandag om 20.45 uur af in Tallinn. De Esten gingen vrijdagavond in eigen huis de bietenbrug op tegen Wit-Rusland (1-2).