Gouden wissel Mendes Moreira ziet droomavond verpest worden tegen Go Ahead

07-09-2019 22:38
14

Go Ahead Eagles heeft op de valreep een punt overgehouden aan het thuisduel met Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie. Invaller Ahmed Mendes Moreira leek de grote man te worden bij de Kralingers, maar dat was buiten Alexander Bannink gerekend: 2-2.

De Deventenaren waren in de eerste helft op voorsprong gekomen via Elmo Lieftink. De middenvelder zette de aanval zelf op en sloot op tijd aan om overtuigend de rebound binnen te schieten: 1-0. Excelsior kwam voor rust niet in het spel, maar Mendes Moreira kantelde de wedstrijd. Hij schoot twee minuten na de pauze - mede door matig keeperswerk van Hobie Verhulst - de 1-1 binnen. Tien minuten later schoof hij de bal in de verre hoek: 1-2.

Excelsior leek dankzij de dubbelslag van Mendes Moreira af te stevenen op de zege. Eén minuut voor tijd maakte Bannink echter gelijk na matig uitverdedigen van Robin van der Meer, oud-speler van de Eagles. Excelsior komt desondanks op gelijke hoogte met koplopers De Graafschap en FC Eindhoven, maar speelde wel een duel meer. Go Ahead heeft drie punten minder en staat tiende.