Kraay looft 'buurjongen' Malen: 'Maakt me niet uit of z'n auto 12 of 7,5 meter is'

Kraay looft 'buurjongen' Malen: 'Maakt me niet uit of z'n auto 12 of 7,5 meter is'

Gepubliceerd: zondag 8 september 2019 om 10:53zo 08-09-2019 om 10:53

Hans Kraay jr. lijkt geen fan te zijn van de 'macho-generatie' en is daarom extra blij dat Donyell Malen voor de camera rustig en sympathiek overkomt. Debutant Malen wordt bejubeld nadat hij Oranje vrijdag tegen Duitsland op voorsprong zette.

Na afloop verklaarde Malen dolgelukkig te zijn en stond hij de pers met een grote glimlach te woord. De PSV'er heeft geen last van arrogantie, ziet Kraay jr.. "De Frenkie de Jong's, de Wijnaldums en de Donyell Malens hebben dat niet. Ik zie gewoon een normale jongen. Ik zie mijn buurjongen aan het woord. Bij Frenkie de Jong zie ik dat ook", vertelt Kraay jr. bij Goedemorgen Oranje op FOX Sports. "Het maakt mij niet uit of zijn auto twaalf meter of 7,5 meter is, het is allemaal wat normaler. De Jong, Matthijs de Ligt en Wijnaldum zijn normale jongens."

Kees Jansma, voormalig perschef van Oranje, is ook blij met Malen, maar trapt voorzichtig op de rem. "Ik heb deze jongen gezien bij Jong Oranje toen ik een avond mocht presenteren. Het is gewoon een heel aardige jongen, echt een aardige knul. Ik weet hoe het gaat: als je tachtig interlands hebt gespeeld heb je een andere status. Nu is hij dolgelukkig met alles. Zijn hele familie was aanwezig, hij moest huilen na afloop. Dat is echt een jongensdroom."

Kraay jr. denkt niet dat Malen maandagavond een basisplaats krijgt tegen Estland. "Hij zal Promes waarschijnlijk belonen omdat hij alles in dienst van de ploeg heeft moeten doen. Hij zal voor dezelfde spelers kiezen en misschien met Pröpper voor De Roon spelen."

Poll

Hoort Malen in de basis?

(3062 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws