Koeman bewijst eigen gelijk: 'Logisch dat je zo'n speler selecteert voor Oranje'

Koeman bewijst eigen gelijk: 'Logisch dat je zo'n speler selecteert voor Oranje'

08-09-2019 16:53
51

De waarde van Ryan Babel voor het Nederlands elftal kan niet worden onderschat. Dat stelt bondscoach Ronald Koeman, die erg tevreden is over de inbreng van de routinier.

Regelmatig worden er vraagtekens gezet achter de naam van Babel, maar Koeman is vol lof over de 32-jarige aanvaller van Galatasaray. "Ryan is misschien wel de meest ervaren speler van dit Nederlands elftal. Heel toevallig heb ik hem op zeventienjarige leeftijd laten debuteren bij Ajax. Het is een jongen van wie je altijd op aan kunt", aldus de bondscoach op de persconferentie, daags voor het WK-kwalificatieduel met Estland in Tallinn.

Als Oranje een tegenvallend resultaat boekt, wordt Babel vaak aangewezen als één van de zondebokken. "Zoals iedere international speelt hij ook weleens een mindere wedstrijd", countert Koeman. "In de eerste wedstrijd tegen Duitsland (2-3 verlies) was hij ongelukkig en miste hij ook twee grote kansen, maar afgelopen vrijdag was hij met zijn werklust en actie wel een meerwaarde. Dan is het logisch dat je zo'n speler selecteert."