Borst: 'Aan die cijfers te zien gaan ook Van Dijk en De Jong Sparta 1 niet halen'

Borst: 'Aan die cijfers te zien gaan ook Van Dijk en De Jong Sparta 1 niet halen'

09-09-2019 09:44
69

Adri van Tiggelen maakte de tongen los met zijn beoordeling van de Oranje-spelers na de memorabele overwinning op Duitsland (2-4). Ook Hugo Borst snapt niets van de cijfers van de voormalig international.

'Zaterdagochtend ergerde ik me verschrikkelijk. Toen ik de cijfers las die De Telegraaf aan de spelers van het Nederlands elftal had gegeven voor hun optreden tegen Duitsland, vond ik dat een ernstig gebrek aan vaderlandsliefde. Ik appte aan een vriend zelfs: Landverraad in De T.!, schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Mijn boosheid betrof de schandalige 6 die de excellerende De Ligt, Van Dijk, Frenkie de Jong, Memphis en Babel kregen van De Krant van Wakker Nederland', aldus Borst. 'Adri van Tiggelen had de cijfers gegeven. Adri is scout bij mijn club. Heeft nog nooit een speler aangedragen. Niemand is goed genoeg voor Sparta, daar moeten we altijd om lachen. Aan de cijfers te zien gaan ook Virgil van Dijk en Frenkie de Jong Sparta 1 niet halen.'

'Ronald Koeman kreeg trouwens een 7 van Adri. Dat klopt wel. Benieuwd wat ze bij De Telegraaf met die 7 hadden gedaan als Koeman Ten Hag had geheten', besluit Borst.