Ronaldo-beuker Ekkelenkamp is 'held': Dit leek me het beste wat ik kon doen

Ronaldo-beuker Ekkelenkamp is 'held': "Dit leek me het beste wat ik kon doen"

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 11:09ma 09-09-2019 om 11:09

Jurgen Ekkelenkamp bleek zondag erg populair bij jonge fans die waren afgekomen op het vriendschappelijke duel tussen Oranje O20 en de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Zij vinden Ekkelenkamp (19) een 'held', omdat hij eerder dit jaar Cristiano Ronaldo naar de grond werkte tijdens Ajax-Juventus. 

De actie van de Ajax-tiener ging viral: op het middenveld pakte Ekkelenkamp bewust geel toen Juventus gevaarlijk dreigde te worden. Sindsdien gaat hij door het leven als 'Ronaldo-beuker'. Wekelijks wordt-ie er op aangesproken. Dat vindt de middenvelder niet vervelend. "Helemaal niet. Ik zag dat Ronaldo aanzette voor zijn sprint en dan weet je het wel. Dit leek me het beste wat ik kon doen. Een nuttige overtreding", vertelt hij op de website van Ons Oranje

Ekkelenkamp hoopt dit seizoen op een definitieve doorbraak in Ajax 1, maar ongeduldig is hij niet. Voorlopig speelt hij vooral in de Keuken Kampioen Divisie, bij Jong Ajax. "Ik ben nog maar negentien hè."

Ekkelenkamp kwam zondagmiddag met Oranje O20 in actie tegen Duitsland. Nicolas Kühn, collega van Ekkelenkamp in Amsterdam, kroonde zich na rust tot matchwinner. 

Poll

Gaat Ekkelenkamp dit seizoen doorbreken in Ajax 1?

(2639 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws