'Odegaard-deal roept vraagtekens op: Real Madrid betaalde miljoenen aan vader'

'Odegaard-deal roept vraagtekens op: Real Madrid betaalde miljoenen aan vader'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 13:20ma 09-09-2019 om 13:20

De overstap van Martin Odegaard naar Real Madrid leverde niet alleen de aanvallende middenvelder, maar ook zijn vader miljoenen op. Dat blijkt uit documenten van Football Leaks, die in handen zijn van de Noorse krant VG.

De wereld lag in 2015 aan de voeten van het Noorse toptalent Odegaard, die zich in de belangstelling wist van clubs als Manchester City, Barcelona, ​​Liverpool, Arsenal, Bayern München, Manchester United en Ajax. De keuze viel uiteindelijk op Real Madrid, maar VG plaatst kanttekeningen bij de beweegredenen van de voormalig huurling van sc Heerenveen en Vitesse.

Op de dag dat Odegaard werd gepresenteerd door De Koninklijke, tekende ook zijn vader Hans Erik Odegaard een contract in de Spaanse hoofdstad. Hij kreeg daar een bonus van drie miljoen euro voor, verspreid over de contractduur van drie jaar. Daarnaast ontving hij een jaarsalaris van 100.000 euro. Zijn baan als assistent-trainer van de O11 rechtvaardigde zo'n honorarium echter allerminst, stelt VG.

Ook Real Madrid voelde nattigheid, zo blijkt uit interne berichtgeving. Het gemiddelde salaris van jeugdtrainers lag namelijk op 12.000 euro per jaar. Odegaard senior werd daarom op papier coach bij Castilla, het tweede team. Hij vertrok in 2017 bij Real, toen zijn zoon werd verhuurd aan Heerenveen.

In onder meer de Premier League zijn zulke betalingen aan ouders van spelers jonger dan achttien jaar verboden. De Noorse voetbalbond kreeg echter geen duidelijk antwoord van de Spaanse voetbalbond of die regels ook in Spanje van toepassing zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws