'Toe aan iets nieuws' na twee jaar PSV: 'Ik wilde bij een topclub blijven'

'Toe aan iets nieuws' na twee jaar PSV: 'Ik wilde bij een topclub blijven'

Gepubliceerd: maandag 9 september 2019 om 16:15ma 09-09-2019 om 16:15

Zakaria Aboukhlal is blij met zijn overstap van PSV naar AZ. Eind augustus tekende de vleugelaanvaller voor vier seizoenen in Alkmaar. Sinds 2017 speelde hij in Eindhoven. 

Aboukhlal merkte dat vooral de buitenwacht verrast was door zijn transfer naar Alkmaar. "Maar ik voelde dat ik toe was aan iets nieuws, een nieuwe omgeving", vertelt hij op de website van Ons Oranje

De aanvaller hakte snel een knoop door toen AZ zich voor hem meldde in het Philips Stadion. De overstap werd eind augustus afgerond. "Ik wilde graag bij een topclub blijven. AZ is zo'n club, met een goede trainer en goede, jonge spelers die graag willen aanvallen en de bal willen hebben. Dat sprak me aan."

Zondag kwam Aboukhlal met Oranje O20 in actie tegen Duitsland (1-2). Hij hoopt snel door te stromen naar Jong Oranje. "Dat is wel het doel ja. Opgeroepen worden voor Oranje is altijd een beloning, dus ook voor Onder 20. Maar ik ben eerlijk: ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij Jong Oranje. Nu is de tijd om door te pakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws